Hogyan teheti vonzóbbá az ajánlatát az eladók számára

Hírek a SOUP International vállalatról, az ingatlankezelési iparág világából, valamint a bérelhető ingatlanokról.

Hogyan teheti vonzóbbá az ajánlatát az eladók számára

By in Lakóingatlanok eladása with 0 Comments

2016. július 25.

Hogyan teheti vonzóbbá az ajánlatát az eladók számára

elado-img

Legyen szó nagyobb vagy kisebb lakásba költözésről, vagy akár első otthona megvásárlásáról, a megfelelő ingatlan megtalálása és az ajánlattétel folyamata nemcsak izgalmas, de kihívásokat is rejteget magában. Ez különösen akkor igaz, ha az eladók által uralt piacon kell ajánlatot tenni. Adott esetben ötször, vagy akár tízszer is neki kell futni, mire végre megtalálja az ember a számára ideális ingatlant.

Ha folyamatosan elutasítják az ajánlatait, akkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon mit csinálhat rosszul. Túl alacsony vételárakat ajánl az eladóknak? A szóban forgó ingatlant vagy ingatlanokat már eladták? Ön kockázatos vevőnek tűnik? Az igazság az, hogy az ajánlatai több ponton is elcsúszhatnak.

Az elutasításokat úgy kerülheti el, ha ajánlatait vonzóbbá teszi.

  1. Készpénzes fizetési mód

Az eladó szemszögéből a 100%-ig készpénzes fizetési mód a legvonzóbb. Ha az érdeklődő 100%-ig készpénzben fizetne, akkor az eladónak nem kellene aggódnia a jelzálogok, a kölcsönök, a jóváhagyások, a letétbe helyezési késedelmek vagy a szigorú értékbecslési követelmények miatt. Így nemcsak felgyorsítható a folyamat, hanem egyben csökkenthető annak a kockázata is, hogy egy korábban figyelembe nem vett tényező érvényteleníti az ügyletet vagy nem várt galibát okoz.

Sajnos azonban nem mindig sikerül kizárólag készpénzben kifizetni a megvásárolni kívánt ingatlan vételárát. Azért ne ijedjen meg. Az ajánlatoknak csak egy kis része szokott kizárólag készpénzes ajánlat lenni. Vagyis nincs oka aggodalomra, hogy az Ön ajánlata esetleg nem vehetné fel a versenyt a kizárólag készpénzben fizető vevők ajánlataival. Bár a készpénzes fizetés valódi előnyt jelent, azért más módszerekkel is megfűszerezheti és vonzóvá teheti az ajánlatait.

  1. Tegyen pozitív első benyomást

A készpénzes ajánlatok után a második legjobb lehetőség, hogy ajánlata kitűnjön a többi ajánlat közül, a pozitív első benyomás. Olyannyira igaz ez, hogy sok eladó és az ügynökeik csak akkor tekintik érvényesnek egy-egy érdeklődő ajánlatát, ha ahhoz dokumentummal bizonyított pozitív első benyomás is társul.

Egyszerűen szükség van a pozitív első benyomásra, aminek ráadásul valósnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a potenciális vevőnek nemcsak a hitelképességét érdemes megvizsgálnia, hanem a hátterét, foglalkozását, és a forrásait igazoló információkat is.

Ha az ingatlanközvetítő ügynöke azt mondta, hogy nincs szüksége pozitív első benyomásra, akkor ideje új ügynök után néznie. A konkrét ajánlatadás előtt már hónapokkal érdemes elkezdeni a pozitív első benyomás előkészítését, mit és hogyan fogunk finanszírozni.

  1. Megadni az eladónak, amire vágyik


Rengeteg lakásvásárló tesz olyan ajánlatot, amit ők maguk sem fogadnának el, ha az eladó helyében lennének. Ismernie kell a piacot, amiben üzletet köt, és pontosan azt kell adnia az eladónak, amire vágyik.

Tételezzük fel például, hogy Ön az eladó által képviselt piacon tevékenykedik. Egy eladó számára ésszerű lenne elfogadni egy 18 500 000 Ft-ért ajánlatot egy ingatlanra, amikor az 20 000 000 Ft-ért van meghirdetve? Egyáltalán nem. Majdnem biztos, hogy meg fogja kapni érte az általa meghirdetett árat. Talán még a kikiáltott eladási ár fölött is sikerül eladni az ingatlant. 18 500 000 Ft-os ajánlatát azonnal el fogja utasítani.

Gondolja végig, mennyit tud valójában kínálni érte, és mennyit ér az adott lakás. Ha a számok összhangban állnak egymással, adja meg az eladónak pontosan azt az összeget, amit kér. Hacsak nem kap egy csomó versenyképes ajánlatot, kis habozással el kell fogadnia azt.

  1. A feltételek számának korlátozása

Az egyik legnagyobb hiba, amit a vásárlók el szoktak követni az ajánlattétel során, hogy rengeteg feltételt, szabályt és igényt hozzátesznek. Habár néhány feltétel szükséges ahhoz, hogy saját érdekeit védhesse, gondolja végig kétszer a felesleges záradékok hozzáadását.

Az egyetlen feltétel, amit valóban érdemes beleírni, az az ingatlan átvizsgálásának lehetősége. Egyáltalán nem szerencsés ötlet úgy ajánlatot tenni, hogy egy szakember nem nézte át például a tetőt, az alapzatot, a fűtésrendszert, a szerkezet épségét és más fontos részeket.

A leendő vásárlók gyakran jelenlegi otthonuk eladásán alapuló feltételeket tesznek bele az ajánlatba. Habár ez igencsak hétköznapi gyakorlat, gondolkozzon el rajta, hogy kihagyja az ajánlatból, hiszen így kitűnhet a többi közül. Bármikor kiadhatja otthonát, lejjebb viheti az eladási árat, vagy legrosszabb esetben még egy hónapra magára vállalhatja annak fenntartási költségeit. Ne hagyja, hogy pont emiatt a feltétel miatt ne fogadja el ajánlatát az eladó.

  1. Időt hagyni az eladónak

A legnagyobb szívesség, amit tehet az eladó felé, hogy időt hagy neki. Habár a legtöbb vásárló alig fér a bőrébe, hogy végre beköltözhessen új otthonába – főleg, ha már eladták régi lakásukat –, az eladóknak gyakran időre van szükségük ahhoz, hogy végigérjenek következő otthonuk megvásárlásának procedúráján, összepakolják holmijukat és elvarrják az elvarratlan szálakat.

Ha hagyja, hogy az eladó maga döntsön a házátadás dátumáról, növeli az esélyét annak, hogy ajánlata elfogadásra találjon. Ezzel az apró gesztussal megmutathatja az eladónak, hogy képes az együttműködésre és készen áll az üzletkötésre. Míg más vásárlók akadékoskodnak és követelőznek, addig Ön olyan színben tűnik fel a többiekhez képest, mint aki hajlandó együttműködni az eladóval.

  1. Az ajánlat személyessé tétele


Ne feledje, hogy az eladók szintén emberek. Családjuk, érzéseik és hangulataik vannak. Néha pont azzal tud kitűnni a többi ugyanolyan ajánlat közül, ha embernek mutatja magát. Érdemes lehet az eladó ügynökén keresztül információkat továbbítani. Mondja el, miért vágyik a házra. Részletezze, mik tetszenek leginkább az ingatlanban. Tudassa vele, hogy tudja, min megy keresztül.

Ha levelet ír vagy apró részleteket közöl az eladó ügynökén keresztül, már nem egyszerűen egy szám lesz, sokkal inkább egy valós személy. Ezzel elérheti, hogy ne nézzenek keresztül ajánlatán, és még az is lehet, hogy pont ez a kis előny fogja az első számú helyre repíteni.

Együttműködés a SOUP International vállalattal


A SOUP International vállalatnál tudjuk, mi a fontos a vásárlóknak és az eladóknak. Közös együttműködés esetén azonnal részesül gazdag ismeretrendszerünkből és erőforrásainkból. Olyan átalánydíjas jutalékrendszerrel tudjuk eladni meglévő otthonát, amellyel egy átlagos ingatlantulajdonos több százezer Ft-ot takaríthat meg. Ezáltal értelemszerűen versenyképesebb ajánlatokat tud tenni, amelyeket az eladók valószínűleg nagyobb előszeretettel fogadnak.

Ha szeretne többet megtudni átalánydíjas rendszerünkről, bátran keressen fel minket még ma. Örömmel beszélünk részletesebben a lehetőségekről, illetve szívesen válaszolunk a folyamattal kapcsolatos kérdéseire.

Elégedett ügyfelek

Andrea & János – Angliában élünk

Amikor ingatlankezelő társaság keresésébe fogtunk budakeszi-i otthonunk számára, miközben Angliában élünk, tudtuk, hogy olyan ingatlankezelőre van szükségünk, akiben megbízhatunk, egy olyan partnerre, aki ugyanúgy értékeli otthonunkat, mint mi. A SOUP International–ben találtuk meg ezt a partnert. Otthonunk kiadáshoz való előkészítésében, a megfelelő bérlő felkutatásában, valamint a pénzügyi és jogi részletek összefoglalásában a SOUP International nyújtotta a legminőségibb szolgáltatást. Jelenleg, habár hatalmas távolságra vagyunk, nyugalommal tölt el minket, hogy ingatlanunk szakértői kezekben van.

Tamara – Budapest

Ingatlanügynökként rengeteg ügyfelem van, akik ingatlankezelő felől érdeklődnek, és mindig a SOUP International az első, amit ajánlok. Mindig a helyzet magaslatán állnak, és idáig remek tapasztalataim vannak velük, így bátran ajánlom őket a tulajdonosoknak.

A blogunkból

Mennyiért lízingelheti
ingatlanját?