Bérlők által feltett gyakori kérdések

Kérjen ingyenes elemzést!

Bérlők által feltett gyakori kérdések

A válaszok megjelenítéséhez kattintson a „+” jelre

Vízszivárgás esetén a következő lépések segítségével minimálisra csökkentheti az ingatlanban és az ingóságaiban esetlegesen keletkező károkat.
Zárja el a főcsapot azon a csövön, amely a szivárgó berendezés/mosogató/toalett felé megy. Ha ez nem lehetséges, akkor zárja el a teljes ingatlan vízellátását.
– Ha a víz elektromos csatlakozóaljzatok közelébe jut, akkor áramtalanítsa az ingatlan érintett részeit a kismegszakító szekrény vagy a biztosítéktábla segítségével.
Jelentse be a szivárgást a +36303507186 telefonszámon, haladéktalanul jelezze az épület közös képviselője és/vagy a gondnoka felé, hogy az indirekt károkozást minimalizálja, VALAMINT ide kattintva töltsön ki egy javítási hibajegyet.
– Ha az áramellátást nem kellett lekapcsolnia, akkor kapcsolja be a fűtőrendszert vagy klímaberendezést, vagy nyisson ablakot, hogy a nedves területek elkezdhessenek felszáradni.
– Ha a víz a mennyezetből szivárog, akkor helyezzen egy vödröt a szivárgási pont alá, és ha van, jelezze az emeleti szomszéd felé.
– A további károk megelőzése érdekében próbálja felitatni a lehető legtöbb vizet törölközők vagy felmosófejek segítségével.
– Ingóságait vigye át egy száraz területre.
– Helyezzen alátéttömböket a bútorok alá, hogy azok ne ázzanak a vizes padlón.

Ide kattintva megtekintheti a gázszolgáltató vállalat földgáz szivárgással kapcsolatos útmutatóját.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a gázszolgáltató weboldalán található információkat:
A lakáson vagy épületen BELÜLI földgáz szivárgás esetén:
1. lépés: Azonnal hagyja el az ingatlant gyalog! Ne használja az elektromos kapcsolókat, a telefonokat (beleértve a mobiltelefonokat is) és semmilyen tárgyat, amely szikrát képezhetne.
2. lépés: Menjen egyenesen egy biztonságos helyre, majd hívja a gázszolgáltató vállalatot ( 06 40 477-333 ) és a 112-es segélyhívó számot is. A szivárgásról soha ne e-mailben vagy interneten keresztül próbálja értesíteni a vállalatot, és soha ne induljon ki abból a feltételezésből, hogy valaki más már biztosan bejelentette a szivárgást.
3. lépés: Értesítse a szomszédjait. Ha azt gyanítja, hogy az ingatlanjában szivárog a földgáz, akkor a gázszolgáltató vállalat az Ön számára költségmentesen kivizsgálja a helyzetet.
4. lépés: Soha ne próbálja saját maga kijavítani vagy megszerelni a szivárgó földgáz vezetékeket vagy -berendezéseket. A javítási munkálatokat bízza képzett szakemberekre.

A lakáson vagy épületen KÍVÜLI földgáz szivárgás esetén:
1. lépés: Azonnal hagyja el az ingatlant gyalog! Ne használja az elektromos kapcsolókat, a telefonokat (beleértve a mobiltelefonokat is) és semmilyen tárgyat, amely szikrát képezhetne. Távolodjon el a szivárgási ponttól vagy a gázfelhőtől a széliránnyal ellentétes irányba, és maradjon biztonságos távolságban a veszélyzónától.
2. lépés: Menjen egyenesen egy biztonságos helyre, majd hívja a gázszolgáltató vállalatot ( 06 40 477-333 ), és a 112-es segélyhívó számot is. ITT megtalálja a további elérhetőségeket is.
3. lépés: Figyelmeztessen másokat is, hogy ne menjenek a szivárgási pont közelébe. Ne próbálja magával vinni a veszélyzónában vagy annak közelében található berendezéseket.
– Bővebb információkért kattintson ide.

– a meghibásodást haladéktalanul jelezze felénk írásban az ITT elérhető űrlapon.

Kérjük, válassza ki a szolgáltató által kínált, Önnek legmegfelelőbb csomagot, küldje el nekünk a csomag és a szolgáltató megnevezését e-mailben vagy az ITT elérhető űrlapon, és mi elvégezzük a csomag megrendelését és beköttetjük azt.

Kérjük, hogy kattintson ide és lépjen be az ügyfél fiókjába ha szeretné megtekinteni az aktuális egyenlegét. Az Ügyfélfiók belépési gomb az oldal alján az utolsó sorban  található.

Kérjük, hogy kattintson ide, ha szeretné megtekinteni a javítási és karbantartási kérelmek benyújtásának módját és menetét.

Kérjük, hogy küldje el az ITT elérhető űrlapon a bérelt otthona pontos címét, valamint az új elérhetőségi adatokat, melyeket eltárolhatunk a rendszerünkben, vagy e-mail üzenetben a soup@soup.hu e-mail címre.

Kérjük, hogy küldje el az ITT elérhető űrlapon vagy e-mail üzenetben a soup@soup.hu címre a bérelt otthona pontos címét, és jelezze a bérleti szerződése megújítására vagy meghosszabbítására irányuló szándékát. Kérelmét feldolgozzuk és ezt követően értesítjük Önt arról, hogy a megújítható-e a meghosszabbítani kívánt bérleti  szerződés, és ha igen, milyen feltételekkel.

A SOUP International helyi kirendeltségének címe: 2040 Budaörs, Baross utca 89. Előzetes időpont egyeztetést követően hétfőtől péntekig 09:00 órától 16:00 óráig várjuk szeretettel meglévő és leendő ügyfeleinket. Irodánk hétvégén zárva tart.  ITT talál elérhetőségi adatokat ill.  kapcsolatfelvételi űrlapot.

Kérjük, hogy a bérleti díj kifizetésére vonatkozó, elfogadható fizetési módokkal kapcsolatban olvassa el a bérleti szerződését. A bérleti szerződése értelmében a bérleti díjat elektronikus úton kell fizetnie, banki átutalással. Ön a személyes bérlői portálján megtekintheti az összes számlaértesítőjét és azok státuszát, valamint az irodánk bankszámla számát, ahová az aktuális díjakat utalhatja.Ha szeretné, hogy a SOUP International elküldje Önnek az internetes bérlői portál belépéséhez szükséges felhasználói információkat, akkor küldjön üzenetet a soup@soup.hu e-mail címre, és kérje a bérlői portál használatához szükséges azonosítót illetve jelszót.

A banki átutalással történő bérleti díj, és közüzemi ( rezsi ) költségek megfizetése alkalmával ügyeljen arra, hogy az átutalt teljes összeg a bérleti szerződésében meghatározott határidőn belül megérkezzen irodánk bankszámlájára. Irodánk címét és nyitva tartási idejét ugyanezen oldalon, egy másik kérdésre adott válaszban megtalálhatja.

Elégedett ügyfelek

Andrea & János – Angliában élünk

Amikor ingatlankezelő társaság keresésébe fogtunk budakeszi-i otthonunk számára, miközben Angliában élünk, tudtuk, hogy olyan ingatlankezelőre van szükségünk, akiben megbízhatunk, egy olyan partnerre, aki ugyanúgy értékeli otthonunkat, mint mi. A SOUP International–ben találtuk meg ezt a partnert. Otthonunk kiadáshoz való előkészítésében, a megfelelő bérlő felkutatásában, valamint a pénzügyi és jogi részletek összefoglalásában a SOUP International nyújtotta a legminőségibb szolgáltatást. Jelenleg, habár hatalmas távolságra vagyunk, nyugalommal tölt el minket, hogy ingatlanunk szakértői kezekben van.

Tamara – Budapest

Ingatlanügynökként rengeteg ügyfelem van, akik ingatlankezelő felől érdeklődnek, és mindig a SOUP International az első, amit ajánlok. Mindig a helyzet magaslatán állnak, és idáig remek tapasztalataim vannak velük, így bátran ajánlom őket a tulajdonosoknak.

A blogunkból

Mennyiért lízingelheti
ingatlanját?